Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτανεία στον Ι. Ναό Παναγίας Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου

Ηράκλειο Αττικής | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, Μεθέορτος Εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής και Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας της Ελεούσης, προερχόμενης από το Αϊβαλί της Μικράς Ασίας.

Με το πέρας της Λιτανεύσεως, ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ κάλεσε τους παρισταμένους να συμμετάσχουν ενεργά στη μεγάλη εορτή της Παναγίας και να λάβουν τη χάρη της. «Η Παναγία είναι η γέφυρα που ενώνει τον ουρανό με τη Γη, είναι το πρόσωπο στο οποίο εναποθέτουμε τις ελπίδες μας, τις αγωνίες μας, όλη μας την ύπαρξη και ζητάμε να μας σκεπάζει, να μας δίνει δύναμη για να συνεχίζουμε την πορεία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων, τους αντιδημάρχους, τους τοπικούς συμβούλους, τους ιεροψάλτες, τους επιτρόπους, τους εθελοντές της ενορίας και φυσικά, τους Ιερείς του Ι. Ναού, αλλά και όλους όσους συνέδραμαν στην πανήγυρη.

Τιμές απέδωσε η μπάντα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Σύνδεσμος Κρητών Ηρακλείου Αττικής, το 2ο, το 7ο και το 14ο Δημοτικό Σχολείου Νέου Ηρακλείου και τα Εκπαιδευτήρια Μάνεση.

Πλήθος πιστών συμμετείχε τόσο στον Εσπερινό, όσο και στη Λιτανευτική πομπή, προκειμένου να λάβει τη χάρη και την ευλογία της Παναγίας.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ελεούσης θα παραμείνει για προσκύνημα στον ως άνω Ι. Ναό, έως και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022.

Να σημειωθεί, ότι την Πέμπτη το βράδυ θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία επί τη αποδόσει της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Διαβάστε ακόμα