Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτανεία του Αγίου Νεκταρίου στο Ηράκλειο Αττικής

Ηράκλειο Αττικής | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Eικόνας του Αγίου Νεκταρίου και Τμήμα Ιερού Λειψάνου του, τελέσθηκε απόψε, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό του στο Ηράκλειο Αττικής.

Την Ακολουθία του Εσπερινού τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης, ενώ της Ιεράς Λιτανεύσεως προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, πλαισιούμενος από Ιερείς.

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, αφού αναφέρθηκε στην τιμή που έχει η ενορία να είναι αφιερωμένη στον «θαυματουργό και τόσο λαοφιλή Άγιο Νεκτάριο», προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να αφήνουν να χειριστεί ο Κύριος τις δύσκολες καταστάσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι και τους λυπούν. Παραλληλίζοντας το παράδειγμα του Αγίου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Άγιος Νεκτάριος μας θυμίζει έναν άλλον τρόπο ζωής, μια άλλη πορεία διαφορετική, μια πορεία υπομονής, συγκατάβασης, συγχώρεσης», «ο δρόμος στον οποίο βάδισε ο Άγιος Νεκτάριος θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στον παράδεισο, στην ένωση με τον Θεό» κατέληξε.

Τέλος, ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού Πρωτοπρ. Νικόλαο Κουντουριώτη, τους Εφημερίους του Ι. Ναού π. Παΐσιο και π. Νεκτάριο, αλλά και όλους όσους συνέδραμαν στην πανήγυρη της ενορίας. Επίσης, ευχαρίστησε για την παρουσία τους τον Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Καρύδας, τους Αντιδημάρχους, καθώς και τον επικεφαλής της αντιπολιτεύσεως κ. Παπαδημητρίου.

Τιμές απέδωσε η μπάντα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το 3ο και το 6ο Δημοτικό Σχολείο, το 3ο Λύκειο Ηρακλείου, τα Εκπαιδευτήρια Μάνεση, ο χορευτικός όμιλος «Ειρήνη» Ηρακλείου.

Πλήθος πιστών συμμετείχε τόσο στον Εσπερινό, όσο και στη Λιτανευτική πομπή, για να λάβει την χάρη κι ευλογία του Αγίου.

Διαβάστε ακόμα