Νέος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Λήμνου ο Αρχιμ. Ιερώνυμος Σχίζας

Με πρόταση του Σεβ. Μητροπολίτου Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, διώρισε Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου, τον μέχρι πρότινος Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο αυτής, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Ιερώνυμο Σχίζα, δυνάμει της υπ. αριθμ. 4955/2278/3.11.2022 Αποφάσεως και Πράξεώς Της.

Ο π. Ιερώνυμος έχει υπηρετήσει ευδοκίμως την Εκκλησία επί 22 συναπτά έτη, εκ της θέσεως του Εφημερίου και Προϊσταμένου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Τρύφωνος Παλλήνης, καθώς και από άλλες υπεύθυνες διοικητικές θέσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, που του είχαν ανατεθεί.

Με την εκλογή του Σεβ. κ. Ιεροθέου, μετετέθη στην Ιερά Μητρόπολη Λήμνου, όπου διακονεί ως Εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μυρίνης, και ως Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Τριάδος, ενώ παράλληλα ασκεί καθήκοντα  διαχειρίσεως του Ιερού Προσκυνήματος Αγ. Σώζοντος Φυσίνης.

Τον νέο Πρωτοσύγκελλο παρουσίασε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, σε Ιερατική Σύναξη και επίσημα στους πιστούς κατά τον λαμπρό εορτασμό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, με την ευχή και προτροπή να αξιοποιήσει τα χαρίσματα και τις δυνατότητες που τον διακρίνουν, για την δόξα του Θεού και την εύκλεια της νησιωτικής ακριτικής Εκκλησίας.

Διαβάστε ακόμα