O Άγιος Γεώργιος Κυνοσάργους υποδέχθηκε την Παναγία την Χοζοβιώτισσα

Σπύρος Παπαγεωργίου | Νέος Κόσμος

Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Αμοργού υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία του ΙΚΑ από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρο, Ιεράρχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ενώ την εικόνα συνόδευσε ο Καθηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Δεναξάς και ο προϊστάμενος του ναού Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Κουντούρης.

Την εικόνα υποδέχθηκαν πλειάδα ιερέων με πρωτοστάτη τον πρωτοπρεσβύτερο Θωμά Συνοδινό, προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναου Αθηνων, άγημα της Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού και παιανισαν οι φιλαρμονικές του Δήμου Αθηναίων και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Από εκεί, με την συμμετοχή δεκάδων πιστών, πορεύθηκαν εν πομπή πρός τον ναό όπου τελέστηκε Δοξολογία και Παράκληση προς την Παναγία. Παρέστησαν οι βουλευτές Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας και Αικατερίνη Μονογυιού, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Γεώργιος Βλάχος, ο Αντιδήμαρχος Αθηνών Χρήστος Τεντόμας

Η εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους μέχρι και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα