Ο Μητροπολίτης Δωδώνης στην Κύπρο για την Εξόδιο Ακολουθία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Αφίχθηκε στην Κύπρο σήμερα, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, ο επί πενήντα και πλέον χρόνια επιστήθιος φίλος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να λάβει μέρος στην εξόδιο ακολουθία που θα λάβει χώρα αύριο, Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, και ώρα 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα στην Λευκωσία.

            Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος συνοδεύεται από τον Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, μετέβη αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, εμφανώς συγκινημένος, στον Ι. Ναό του Αγίου Βαρνάβα στη Λευκωσία, όπου είναι αποτεθειμένη από εχθές σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου, και τέλεσε μνημόσυνο επί του σεπτού σκηνώματός του.

            Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο και είχε επικοινωνία με τον τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο, καθώς και με στενούς συνεργάτες του εκλιπόντος. Παρακάθησε μάλιστα στη λιτή μεσημεριανή τράπεζα και στη συνέχεια ανεχώρησε για το κατάλυμά του. Ο Σεβασμιώτατος θα παραμείνει στην Κύπρο μέχρι και την Κυριακή το απόγευμα, οπότε και θα επιστρέψει στην Αθήνα.

            Αξίζει να σημειωθεί ότι τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κυρό Χρυσόστομο και τον Σεβασμιώτατο Δωδώνης συνέδεε μακρά υπερ-πεντηκονταετής αδελφική φιλία, ήδη από τα χρόνια των σπουδών τους στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία και παρέμεινε στενή και πολύ δυνατή έως και σήμερα.

Διαβάστε ακόμα