Πανηγύρισε ο Ι. Ναός του Αποστόλου Ανδρέα στο Περιστέρι

Περιστέρι | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Πανηγύρισε σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, με κάθε λαμπρότητα, ο υπό ανέγερση ενοριακός Ιερός Ναός Αγίων Θεοδώρων και Αποστόλου Ανδρέα στο Περιστέρι.

Στον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, Πανόσ. Αρχιμανδρίτη Κωνσταντίνο Σκαρτούλη και τον εφημέριο του Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Σπυρίδωνα Καζάνη.

Δεκάδες πιστοί προσήλθαν στον Ιερό Ναό για να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσουν, ώστε να λάβουν τη χάρη και την ευλογία του εορτάζοντος Αγίου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης αφού έκανε λόγο για την ενσάρκωση του Κυρίου και τη σημασία της για τους πιστούς, αναφέρθηκε στον βίο του Απόστολου Ανδρέα λέγοντας ότι «Ο Απόστολος Ανδρέας κλήθηκε μαζί με τους άλλους Αποστόλους να μεταφέρει το μήνυμα της σωτηρίας του Χριστού, το Ευαγγέλιο του Χριστού. Μετέφερε την ενσάρκωση του Χριστού σ’ αυτόν εδώ τον τόπο». Τέλος τόνισε ότι «το μήνυμα του Ευαγγελίου διαδόθηκε στα πέρατα της Οικουμένης από τους Αποστόλους προκειμένου να το έχουν οι άνθρωποι ως οδηγό για την ευημερία στη ζωή τους».

Έπειτα, ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Πρωτοπρ. Σπυρίδων Καζάνης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη για την παρουσία του και του ευχήθηκε για την ονομαστική του εορτή.

Τέλος, προσέφεραν στον Μητροπολίτη κ. Γρηγόριο ένα ιστορικό κειμήλιο του ναού για την επέτειο ενθρόνισής του, καθώς συμπλήρωσε έναν χρόνο στην καθέδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.

Διαβάστε ακόμα