H Εξόδιος Ακολουθία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου

Τελείται σήμερα το μεσημέρι στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία η εξόδιος ακολουθία του μ. Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Χρυσόστομου Β΄, ο οποίος εκοιμήθη το πρωί της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου.

Της εξόδιου ακολουθίας θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο για πρώτη φορά, μαζί με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Στην κηδεία θα παραστούν μεταξύ άλλων υψηλών προσωπικοτήτων από την πολιτική, θρησκευτική και πολιτειακή ηγεσία, ο Προέδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος και θα εκφωνήσει επικήδειο, η Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, Θεόδωρος Β’, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος Β’ και ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας. Επικήδειο θα εκφωνήσει εκ μέρους της Εκκλησίας της Κύπρου ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου.

Κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας, όλες οι καμπάνες των Ιερών Ναών της Κύπρου θα ηχήσουν πένθιμα, ενώ οι σημαίες παραμένουν μεσίστιες καθ’ όλη τη διάρκεια του εκκλησιαστικού πένθους μέχρι και σήμερα Σάββατο.

kathimerini.com.cy

Διαβάστε ακόμα