Περικόσμηση του Έλληνος Πρέσβη στην Αίγυπτο από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Την 28η Νοεμβρίου 2022, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ απένειμε τον Μεγαλόσταυρο Σάββα του Ηγιασμένου στον απερχόμενο Εξοχ. Πρέσβυ της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ.Γαριλίδη Νικόλαο, επί τη περατώσει της θητείας του στην Νειλοχώρα.

Ο Μακαριώτατος προσφωνών τον κ. Πρέσβυ εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες για την πολύτιμη συναντίληψη αυτού σε  σημαντικά θέματα που αφορούσαν το Πατριαρχείο, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Είστε άνθρωπος λίαν πεπαιδευμένος, είστε φιλότεχνος, η προσωπικότητά σας κοσμείται με πολλά χαρίσματα, συνεπώς είμαι βέβαιος ότι ό,που κληθείτε να υπηρετήσετε, σε όποιο μετερίζι και αν βρεθείτε, πάντα θα έχετε να προσφέρετε πολλά». Κατακλείων υπεγράμμισε την μακρά φιλία που τους συνδέει  για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Κατά την αντιφώνησή του ο απερχόμενος κ.Πρέσβυς ευχαρίστησε τον Μακ. Πατριάρχη για την προσγενομένη τιμή.  «Η φιλία, η αγάπη και η εκτίμηση είναι αμοιβαία. Τα αισθήματα αυτά έρχονται να συμπληρωθούν από μία βαθιά αναγνώριση, διότι εδώ είδα σε βάθος το έργο το οποίο έχετε επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια», επεσήμανε ο Εξοχ. κ.Γαριλίδης.

Στην τελετή της περικοσμήσεως παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Πηλουσίου κ.Νάρκισσος, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, ο Εντιμ. Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Αθανάσιος Κοτσιώνης και κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής.

Διαβάστε ακόμα