Πολυαρχιερατικός Εσπερινός ονομαστηρίων Μητροπολίτη Μεσσηνίας

Καλαμάτα | Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Καλαμάτας για την εορτή του Αγίου Χρυσοστόμου, αλλά και για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Νικηφόρος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Θηβών κ. Γεωργίου, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, Σταγών κ. Θεοκλήτου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Περιστερίου κ. Γρηγορίου, Αμορίου κ. Νικηφόρου, Θήρας κ. Αμφιλοχίου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου.

Με το πέρας του Εσπερινού, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε από καρδιάς την πλειάδα των Αρχιερέων, τον Ιερό Κλήρο, τους εκπροσώπους των Αρχών, καθώς και το εκκλησίασμα για την τιμητική παρουσία τους. Συνάμα, ευχήθηκε στον νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, κάθε καλό στην Ποιμαντική του διακονία, καθώς αύριο θα πραγματοποιηθεί η Ενθρόνισή του στην έδρα της Μητροπόλεώς του την Δημητσάνα.

Διαβάστε ακόμα