Πρόγραμμα ονομαστηρίων Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκταρίου

Φέρεται εις γνώσιν του πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας της Ιεράς μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών Και Διαποντίων Νήσων ότι η εορτή του Αγίου Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, την οποία ιδιαιτέρως τιμά ο Μητροπολίτης μας, καθώς φέρει το όνομα του Αγίου Νεκταρίου θα εορταστεί με το κάτωθι πρόγραμμα:

-Περί την 6ην απογευματινήν της 8ης Νοεμβρίου θα τελεστεί Αρχιερατικός Πανηγυρικός εσπερινός εις το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, κ. Νεκταρίου. 

Κατά τον εσπερινό θα ομιλήσει ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός.

-Την κυριώνυμον ημέρα της εορτής, την 9ην Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώταατος θα χοροστατήσει και λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κέρκυρας, της Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης και Αγίας Θεοδώρας.

Κατά την Θεία Λειτουργία θα ομιλήσει ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης, π. Σεραφείμ Λινοσπόρης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές του κλήρου και του Λαού στο επισκοπείο «Δεσποτικό» στα Μουράγια της Πόλεως της Κέρκυρας, από την 11ην -1ην μεσημβρινήν και το απόγευμα από την 5ην– 8ην εσπερινήν.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Διαβάστε ακόμα