ΠτΔ και Αρχιεπίσκοπος σε εκδήλωση της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή»

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαρόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας προστασίας σπαστικών πόρτα ανοιχτή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αργυρούπολη και παρέστησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών υπουργοί, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Δήμαρχοι, εθελοντές και υποστηρικτές.

Η πρόεδρος της Εταιρείας κ. Δάφνη Οικονόμου ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την ΠτΔ και τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία τους και αναφέρθηκε στις δομές, στο έργο, στις δράσεις και στα προγράμματα που υλοποιούνται.

Στον χαιρετισμό της η ΠτΔ μεταξύ άλλων τόνισε: «Φιλανθρωπία είναι μια έννοια με ευρύτατο περιεχόμενο. Δεν εξαντλείται στην οικονομική προσφορά, όσο σημαντική και αν είναι αυτή. Είναι η ικανότητα να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ενότητα με τον άλλον. Η ανιδιοτελής προσφορά εαυτού, η ενεργός παρουσία δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Αυτοί είναι οι άξονες γύρω από τους οποίους κινείται, εδώ και πενήντα χρόνια, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα ανοιχτή», που παρέχει ουσιαστική βοήθεια σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση και τα εξοπλίζει με δεξιότητες, καθώς και με ψυχική δύναμη και αυτοπεποίθηση, αίροντας έτσι τον κοινωνικό αποκλεισμό που τους απειλεί».

Κατόπιν, ένα παιδί, ένας γονέας, ένα στέλεχος και ένας εθελοντής μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους τις εμπειρίες τους από την Εταιρεία. Στην συνέχεια παρουσιάστηκε μία θεατρική παράσταση και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η απονομή των τιμητικών διακρίσεων σε όσους έχουν στηρίξει και τιμήσει το έργο την τελευταία δεκαετία.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Διαβάστε ακόμα