Συναντήσεις του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού

Τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Ο Σεβασμιώτατος αρχικά έγινε δεκτός από τον κ. Λύρο και τους Αντιδημάρχους και στη συνέχεια στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου συναντήθηκε με όλους τους εργαζομένους του Δήμου.

Ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την στενή και καλή συνεργασία που υπάρχει με την Ιερά Μητρόπολη, αλλά και για την προετοιμασία της Ενθρονίσεως, η οποία απέσπασε θετικά σχόλια από όλους. Ανέφερε επίσης ότι αποτελεί προτεραιότητά του νέου Επισκόπου η στενή συνεργασία με όλους τους φορείς της Ιεράς Πόλεως για να έχει πάντοτε η Εκκλησία την δική της δυναμική παρουσία στην τοπική κοινωνία. 

Νωρίτερα στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου συνάντησε τους Ηγουμένους και τις Γερόντισσες των Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την ομιλία του εξέφρασε τη χαρά του για την πρώτη αυτή επικοινωνία και την επιθυμία του να επισκεφθεί ξεχωριστά την κάθε Ιερά Μονή. Δήλωσε ότι επιθυμεί να αναπτυχθεί μεταξύ τους μια σχέση πατρός με πνευματικά τέκνα που θα βασίζεται στην άμεση επικοινωνία, την ελευθερία, την υπακοή και την ειλικρίνεια. Αναφέρθηκε σε πρακτικά και διοικητικά θέματα, ευχήθηκε να ανθίσει ο μοναχισμός της Ιεράς Μητροπόλεως και ζήτησε από τις Αδελφότητες να προσεύχονται για τον ίδιο και για την Επισκοπική του διακονία.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, είχε συνάντηση με τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους των 10 Αρχιερατικών Περιφερειών της Ιεράς Μητροπόλεως. Ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας και τις αρμοδιότητές των Αρχιερατικών και έδωσε γενικές οδηγίες και κατευθύνσεις για την καλύτερη και συστηματικότερη οργάνωση των γραφείων τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα