Συνάντηση του Μητροπολίτη Δωδώνης με τον Οικ. Πατριάρχη

Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος αποτελούμενη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής του εν λόγω Συνοδικού Γραφείου, τον Πανοσιολογώτατο Αρχιμ.κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τους κ.κ. Θεόδωρο Πιτταρά, Πολύκαρπο Ευσταθίου και Παναγιώτη Καστή, βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη εξ αφορμής των εορτίων εκδηλώσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου επί τη Θρονική Εορτή του Αγ. Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Την Αντιπροσωπεία δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά και ξεχωριστή πατρική και πατριαρχική αγάπηστο γραφείο του ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος, ο οποίος τόνισε τόσο στον Άγ. Δωδώνης, όσο και στη συνοδεία του, ότι τους υποδέχεται σαν στο σπίτι τους. Στην ημίωρηπερίπου συνάντηση ο Παναγιώτατος ενημερώθηκε για τις τελευταίες δράσεις του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και για τις επικείμενες νέες του δράσεις, όπως την κατά τιςπροσεχείς ημέρες μετάβαση στην Ιορδανία μετά από σχετική πρόσκληση του Βασιλέως της Ιορδανίας AbdullahII προς το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιγήσεων.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης στη συνέχεια συνέστησε την Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος στην άρτι αφιχθείσα επίσημη Αντιπροσωπεία του Βατικανού, η οποία επίσης θα συμμετέχει στις Εορταστικές Εκδηλώσεις για την Θρονική Εορτή. Αμέσως μετάτο πέρας της συναντήσεωςμε τον Παναγιώτατο τα Μέλη της Αντιπροσωπείας του Συνοδικού Γραφείου επισκέφθηκαν τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό και προσκύνησαν τα αποτεθησαυρισμένα σε αυτίνΙερά Λείψανα των Τριών Ιεραρχών, καθώς και τις Ιερές Λάρνακες των τριών Αγίων Γυναικών Ευφυμίας, Θεοφανούς και Σολωμονής. Η Αντιπροσωπεία θα παραμείνει μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη συμμετέχοντας αύριο στον Πανηγυρικό Πατριαρχικό Εσπερινό και την Τετάρτη στην Πατριαρχική και Συνοδική Θ. Λειτουργία.

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin