Tα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θήρας Αμφιλοχίου

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού & Νήσων, η ιερά μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Αμφιλοχίου, επισκόπου Ικονίου, εορτή κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Υπαπαντής του Κυρίου Φηρών Σαντορίνης.

Το εσπέρας της εορτής, Τρίτη 22 Νοεμβρίου ε.έ., τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου κ. Αμφιλοχίου. Τον εσπερινό Θείο Λόγο -μετά από το ένθερμο καλοσώρισμα του άγοντος τα ονομαστήριά του Μητροπολίτου κ. Αμφιλοχίου- διηκόνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Αμφιλοχίου και στη συμβολή του στη Β΄ Οικουμενική Σύνοδο στην αντιμετώπιση των αιρέσεων.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε η πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλοχίου, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και Φθιώτιδος κ. Συμεών και πρεσβυτέρων και διακόνων εκ διαφόρων Ι. Μητροπόλεων, συμπροσευχομένων απάντων των κληρικών της Θήρας.

Μεταξύ του εκκλησιάσματος που προσήλθαν για να εορτάσουν τη μνήμη του Αγίου Αμφιλοχίου και παράλληλα να ευχηθούν και να τιμήσουν τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Θήρας, παρέστησαν οι Βουλευτές Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Μονογυιού και κ.κ. Ιωάννης Βρούτσης και Φίλιππος Φόρτωμας, ο διατελέσας Υπουργός κ. Γεώργιος Ανωμερίτης και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους τους Αρχιερείς και όλους, όσοι παρέστησαν, ανταποδίδοντας με αγάπη τις ευχές τους.

Οι ιερές ακολουθίες αναμεταδόθηκαν από τον τηλεοπτικό δίαυλο VOLCANO TV.

Διαβάστε ακόμα