Θήρας: “Πολλοί βρίσκουν παρηγοριά και ελπίδα στο πρόσωπο της Παναγίας”

Νέος Κόσμος | Δημήτρης Μανώλαρος

Πλήθος πιστών συνέρρυεσε και σήμερα το πρωί στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους, την τελευταία ημέρα παραμονής της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης από το ομώνυμο μοναστήρι της Αμοργού.

Στον όρθρο και τη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων Αμφιλόχιος, συμπαραστατούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χοζοβιωτίσσης Πανοσιολογιωτατο Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνς Δεναξά, επισκέπτες ιερείς και εφημέριοι του Ναού.

Στο κήρυγμά του ο κ. Αμφιλόχιος, με αφορμή την σημερινή ευαγγελική περικοπή ανέφερε πως “Όλη μας η ζωή κατακλύζεται από φόβους και θλίψεις. Ας αγκιστρωθούμε στην πρόνοια και την αγάπη του Θεού. Πρέπει να πιστέψουμε με όλη μας την καρδιά”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο προσκύνημα της Εικόνας της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης στον Ιερό Ναό, σημειώνοντας “οι κάτοικοι των νησιών μας στερούνται βασικών καθημερινών αναγκών. Παρηγοριά, θάρρος και ελπίδα βρίσκουν στο πρόσωπο της Παναγίας, η οποία βρίσκεται μαζί τους για να τους γιατρεύει όχι μόνο τις σωματικές φθορές αλλά και τις ψυχικές.”

Τέλος, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Αμφιλόχιος χειροθέτησε αναγνώστη, νεαρό ενορίτη.

Διαβάστε ακόμα