Την Παναγία Ελεούσα υποδέχθηκε ο Ι. Ναός Παναγίας Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου

Ηράκλειο Αττικής | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο Ιερός Ναός Παναγίας Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Ελεούσης, προερχόμενης από το Αϊβαλί της Μικράς Ασίας.

Της υποδοχής προέστη ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πανοσιολ. Αρχιμ. Τιμόθεος Ηλιάκης, πλαισιούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Ακολούθως, τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, συμπαραστατουμένου από πλειάδα Ιερέων της Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμά του κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό, ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στην εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και την ύψιστη σημασία της Εισόδου της Υπεραγίας Θεοτόκου στα Άγια των Αγίων. «Το ανθρώπινο γένος μπορεί να βρει στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου την ελπίδα, την αγαλλίαση, τη γαλήνη και τελικώς, τη σωτηρία», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η Παναγία ονομάζεται Θεοτόκος γιατί είναι η μητέρα του Θεού που δάνεισε την ανθρώπινη σάρκα στον τέλειο Θεό για να γίνει τέλειος άνθρωπος» συμπλήρωσε στη συνέχεια. Επίσης, αναφέρθηκε στις επιλογές που έχουν οι άνθρωποι και τη σημασία της πίστης για μια ζωή γεμάτη χαρά και γαλήνη, καθώς και τη δύναμη που αντλούν από τον Θεό για να αποφύγουν το κακό. «Ζητήστε από την Παναγία μας να γίνει πρόξενος της χαράς» κατέληξε, ενθαρρύνοντας τους πιστούς να απευθυνθούν στην Παναγία για όσα τους προβληματίζουν και να βρουν την αγαλλίαση.

Δεκάδες πιστοί έσπευσαν να υποδεχθούν και να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ελεούσης και να συμμετάσχουν στον Εσπερινό, προκειμένου να λάβουν τη χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής πανηγυρίζει κατά το διήμερο 20 και 21 Νοεμβρίου εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Διαβάστε ακόμα