Υποδοχή Λειψάνου του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στον Άγ. Παντελεήμονα Ιλισσού

Νέος Κόσμος | Σπύρος Παπαγεωργίου

Ξεκίνησαν στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Ιλισσού, οι επετειακές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 120 ετών από την ίδρυση του Ναού. Σήμερα το απόγευμα στον προαύλιο χώρο του Ναού πραγματοποιήθηκε υποδοχή τεμαχίου Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου από την Ιερά Βασιλική, Πατριαρχική καί Σταυροπηγιακή Μονή του Εσφιγμένου Αγίου Όρους.

Το ιερό σέβασμα κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσ. Αρχιμανδρίτης κ. Βαρθολομαίος και υποδέχθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος. 

Εν συνεχεία τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών, ενώ καθ’ ολη την διάρκεια του Εσπερινού οι πιστοί προσκυνούσαν το Ιερό θησαύρισμα, το οποίο θα παραμείνει στον Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Ιλισσού μέχρι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.

Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αιδεσ/τος Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Λόντος ευχαρίστησε την Διαρκή Ιερά Σύνοδο και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για την κυριαρχική άδεια μεταφοράς του Ιερού Λειψάνου καθώς και την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, τον Καθηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου, Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο, τον χοροστατούντα Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρωγών κ. Φιλόθεο και τους συμπροσευχομένους Πατέρες.

Διαβάστε ακόμα