Αναστασιάδης: “Δεν θεωρώ ότι στην σύγχρονη εποχή μπορεί η εκκλησία να εμπλέκεται στην πολιτική”

Mόλις δεκατρία δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές.

Με το που άνοιξαν οι κάλπες, έφτασε στην Εκκλησία Αγίου Νεκταρίου στη Λεμεσό, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και ψήφισε, διαδικασία την οποία κατέγραψε η κάμερα του Alpha.

“Ο εκάστοτε ο Αρχιεπίσκοπος είναι ο πνευματικός ηγέτης του τόπου, για τους Έλληνες Ορθόδοξους, συνεπώς ευελπιστώ να εκλεγεί ο καλύτερος”, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξερχόμενος από την Εκκλησία Αγίου Νεκταρίου.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι του πήρε 13 δευτερόλεπτα για να ψηφίσει, είπε:

“Είχα αποκρυσταλλώσει άποψη, γνώμη μου, ζω σε αυτόν τον τόπο, βιώνω τους ιεράρχες και ελπίζω να εκλεγεί ο καλύτερος.”

Πρόσθεσε ότι θα έχει την ευκαιρία να βρίσκεται στην ενθρόνιση και τέλος επεσήμανε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να εμπλέκεται στην πολιτική.

“Ο ρόλος της εκκλησίας είναι ιστορικός ρόλος, πνευματικός ρόλος, είναι κοινωνικός, περιλαμβάνει όλα όσα η αγάπη του Θεού διδάσκει. Δεν θεωρώ ότι στην σύγχρονη εποχή μπορεί η εκκλησία να εμπλέκεται στα πολιτικά, άποψη βεβαίως πάντοτε είχε και θα έχει στα εθνικά θέματα, στα πολιτικά θέματα είναι πλέον θέμα των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού, των θεσμών, όπως καθορίζονται σε κάθε πολιτεία και συνεπώς δεν βλέπω τον πολιτικό ρόλο της εκκλησίας όσον αφορά τα δρώμενα στην Πολιτεία.”

alphanews.live

Διαβάστε ακόμα