Αρχιεπίσκοπος: «Οι παιδικοί σταθμοί μας, είναι σαν τα αυλάκια του νερού που κάνουν γόνιμο αυτόν τον τόπο»

Σε μία ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή, την οποία ετοίμασαν παιδιά από Σταθμούς που λειτουργούν με τη μέριμνα της Εκκλησίας, βρέθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρευρέθηκε στην χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδικών σταθμών «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» και «Ζωοδόχος Πηγή» στο Δήλεσι, οι οποίοι λειτουργούν υπό την ευθύνη του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος.

Τον Μακαριώτατο συνόδευσε ο αρχιδιάκονος π. Ιωάννης Μπούτσης και παρευρέθηκαν ο διευθυντής φορολογίας της ΕΤΕ και μέλος του Δ.Σ. του Βαφειαδάκειου κ. Πέτροε Δασκαλέας, η Διευθύντρια του του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων κυρία Σοφία Λιάπη και δεκάδες γονείς. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών κυρία Αικατερίνη Ράπτη, η οποία κάλεσε όλους να ζήσουν ουσιαστικά τα Χριστούγεννα και να ακολουθήσουν το πνεύμα των ημερών.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Δασκαλέας συνεχάρη την Διευθύντρια και υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος κυρία Ράπτη και τους εκπαιδευτικούς, υπογραμμίζοντας πως οι εν λόγω Σταθμοί αποτελούν πρότυπο για την συγκεκριμένη εκπαιδευτική βαθμίδα.

Τα παιδιά παρουσίασαν το θεατρικό έργο «Ο τέταρτος μάγος», το οποίο αναφέρεται στην ιστορία ενός τέταρτου μάγου, ο οποίος δεν πρόλαβε τη Γέννηση και αναζητούσε σ’ όλη του τη ζωή τον ενανθρωπήσαντα Κύριο. Τελικά, Τον συνάντησε μέσα στην πορεία του, βοηθώντας τους συνανθρώπους του.

Την εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό του ο Μακαριώτατος, ο οποίος τόνισε πως τα παιδιά αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου, είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, ενώ έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Παρομοίασε δε τα συγκεκριμένα έργα, τους παιδικούς σταθμούς, σαν τα «αυλάκια», τα οποία χαράσσει η Εκκλησία για να «περάσει το νερό» και «να γίνει πιο γόνιμος τούτος ο τόπος». Ευχήθηκε δε «Χρόνια Πολλά» και Καλά Χριστούγεννα σε όλους.

Διαβάστε ακόμα