Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προς τιμήν των Σωμάτων Ασφαλείας στην Ι. Μ. Καλαβρύτων

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος προέστη της Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέσθηκε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου ε.έ., στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, προς τιμήν των Σωμάτων Ασφαλείας Αιγιαλείας (Αστυνομία, Τροχαία, Πυροσβεστική, Λιμεναρχείο, Τελωνείο), εν όψει των Αγίων ημερών των Χριστουγέννων και του Δωδεκαημέρου.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστησαν ως εκπρόσωποι των Σωμάτων οι Διοικητές και Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών τους, συμπροσευχόμενοι ο Τριαδικός Θεός και η Υπεραγία Θεοτόκος να τους  χαρίζουν υγεία, δύναμη και θείο φωτισμό στο δύσκολο και επικίνδυνο, πολλές φορές, έργο τους.

Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την προσφορά και τη συμβολή τους στην ασφάλεια της περιοχής μας και της χώρας μας, εξήρε το πολυτιμότατο έργο, το οποίο θυσιαστικώς επιτελούν με γενναιοψυχία και αυταπάρνηση, καλούμενοι συχνά να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με σκοπό τη βοήθεια και την προστασία των εκάστοτε εν κινδύνω ευρισκομένων συνανθρώπων μας, αλλά και την εν γένει κοινωνική ασφάλεια, και τους ευχήθηκε ο Κύριος ημών να τους παρέχει πλουσίως την άνωθεν ενίσχυση και κραταιά βοήθεια στην ευθυνοφόρο αποστολή τους.

Τέλος, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε σε όλους «καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα», προσφέροντάς τους το Ημερολόγιο-Εορτολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για το νέο έτος 2023.

Διαβάστε ακόμα