Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Ανακάσης Αττικής

Ανάκασα Αττικής | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ανακάσης Αττικής.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλ. Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε στους παρισταμένους, προσκυνώντας την εικόνα και τo λείψανo του εορτάζοντος Αγίου, να λάβουν την ευλογία του. «Ο Άγιος Νικόλαος είναι Χριστοποιημένος, όπως και όλοι οι Άγιοι, και μας δείχνει ότι προορισμός του ανθρώπου είναι να ζει ψυχή τε και σώματι με τον Χριστό» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ο Άγιος Νικόλαος ταπείνωσε τον εαυτό του ως θανάτου», συμπλήρωσε προκειμένου να αναδειχθεί η δύναμη της πίστεώς του. Ακολούθως, μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. «Ο Πανάγιος Νικόλαος να μας δείχνει τον δρόμο της προοπτικής μας που είναι η σωτηρία μας.

Στη συνέχεια, ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούσης ευχαρίστησε τους παρισταμένους, αλλά και όσους βοήθησαν στην πανήγυρη.

Δεκάδες πιστοί συνέρρεαν κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας για να συμμετάσχουν στον Εσπερινό, να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο του Αγίου και να λάβουν τη χάρη του.

Διαβάστε ακόμα