Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Βαρβάρας στην Τρίπολη

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό στην Τρίπολη.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων της Μητροπόλεως.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών Αρκαδίας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Μελχισεδέκ Γαλάνης, ο οποίος ανέφερε πως ο βίος και το μαρτύριο της Αγίας Βαρβάρας με τη διδασκαλία του Ιερού Δαμασκηνού, μας οδηγεί στην ερμηνεία των εσχατολογικών προφητειών του Προφήτη Σοφονία, μέσα από την τέλεση της Θείας Λατρείας.

Ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος ευχήθηκε στους πιστούς χρόνια πολλά και η Αγία Βαρβάρα να τους χαρίζει υγεία και δύναμη στην πορεία της ζωής τους.

Πλήθος πιστών συνέρρεε κατά την διάρκεια της Ακολουθίας στον Ιερό Ναό, προκειμένου να συμμετάσχει στον Εσπερινό, αλλά και να προσκυνήσει τμήμα Ιερού Λειψάνου της Αγίας, το οποίο φυλάσσεται στον ως άνω Ιερό Ναό.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Ακολούθως, τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Σαμουήλ Κασίμο, αδελφό της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών, ο οποίος προ της απολύσεως κήρυξε το θείο λόγο.

Διαβάστε ακόμα