Αρχιερατικός Εσπερινός των Χριστουγέννων στην Ι. Μ. Ιλίου

Χθες, Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022, στον Εσπερινό της εορτής των Χριστουγέννων ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ίλιο, συμπαραστατούμενος από τους κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ιλίου, τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικόδημο Αθανασίου, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Φυλής και Αχαρνών Πανοσιολ. Αρχιμ. Τίτο Χρήστου.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Μητροπολίτης ομίλησε επίκαιρα παίρνοντας αφορμή από το χωρίοτου Ησαϊα: “Παιδίον εγεννήθη υμίν, Υιός και εδόθην υμίν, ου η αρχή αυτού επί του ώμου αυτού… και της Βασιλείας Αυτού ουκ έσται τέλος”.

Ανέλυσε την εικόνα του νέου παιδίου το οποίο, όπως σημειώνει ο Ησαΐας: “Πριν η γνώναι αγαθόν η κακόν, απειθει πονηρία του εκλέξασθαι το αγαθόν”. Τούτο φανερώνει την εκ της παρθένου και πνεύματος Αγίου γέννησή Του, πιστοποιώντας ότι βρίσκεται εκτός του προπατορικού αμαρτήματος που ταλανίζει όλους τους υπολοίπους ανθρώπους πριν και μετά τη γέννησή του.

Στη συνέχεια ανέλυσε την έννοια του Υιού του Θεού που γίνεται και Υιός του ανθρώπου, οδηγώντας όσους εγκεντρισθούν στο Σώμα του, την Εκκλησία του δηλαδή, στην αιώνια Βασιλεία του.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μοίρασε στους πιστούς ένα μικρό δώρο, που προσέφερε το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού ευχόμενος καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

Διαβάστε ακόμα