Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Ι. Μ. Σάμου

Η Ιερά Μητρόπολή μας πραγματοποίησε εορταστικές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, παρουσιάζοντας Εκκλησιαστικούς Βυζαντινούς ύμνους, παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και τραγούδια από τις Σχολές Βυζαντινής μουσικής της Μητροπόλεώς μας και από την παιδική και νεανική χορωδία «ΕυΩΔΗα».

Στό Καρλόβασι πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα εκδηλώσεων το Δήμου Δυτικής Σάμου όπου η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και μετη συμμετοχή των Ιεροψαλτών της πόλεως απέδωσαν Βυζαντινούς Εκκλησιαστρικούς Ύμνους των Χριστουγέννων και η παιδική και Νεανική χορωδία της Μητροπόλεώς μας «ΕυΩΔΗα» τραγούδησε Χρισουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα. Παρέστησαν οι Αρχές της πόλεως των Καρλοβασίων.

Στη πόλη της Σάμου η εορταστική εκδήλωση έλαβε χώρα τη Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο του «Πυθαγορείου» Γενικού Λυκείου Σάμου. Αποδόθηκαν Εκκλησιααστικοί και Βυζαντινοί ύμνοι των Χριστουγέννων από μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας και μαθητές του Τμήματος Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Σάμου. Ακολούθως τα παιδιά της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας «ΕυΩΔΗα» παρουσίασαν την Μουσικοθεατρική παράσταση «Η Σκόνη του Δρόμου…». Παρέστησαν οι Αρχές του Νησιού.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας απηύθυνε επίκαιρο λόγο, ευχές και ευχαριστίες στους συντελεστές των εκδηλώσεων ενώ διένειμε δώρα σε όλα τα παιδιά. Οι αίθουσες και στίς δύο πόλεις ήταν κατάμεστες.

Διαβάστε ακόμα