Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Ι. Μ. Κορίνθου

Σε εορταστικό κλίμα με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και με μεγάλη κοσμοσυρροή πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022, η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολή μας και τα Εκπαιδευτήρια «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο για την προετοιμασία των πιστών εν όψει του αγίου Δωδεκαημέρου της Επιφανείας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Την έναρξη της εφετινής εορταστικής Εκδήλωσης έκανε η Χορωδία Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ», υπό την διεύθυνση του κ. Αναστασίου Γκιούλη, Πρωτοψάλτου του Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου και απέδωσε Χριστουγεννιάτικους Εκκλησιαστικούς ύμνους σε άριστη εκτέλεση.

Στο δεύτερο μέρος της Εκδήλωσης ο κ. Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος, φυσικός MSc, αστρονόμος και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών ομίλησε με θέμα: «Το ΆΣΤΡΟ της ΒΗΘΛΕΕΜ». Ο κ. Ζαχαρόπουλος, με τον επιστημονικό αλλά και ταυτόχρονα κατανοητό του λόγο, προσέγγισε τόσο μέσα από την επιστήμη του όσο και μέσα από Αγιογραφικά χωρία και τους Πατέρες της Εκκλησίας την σχέση που μπορεί να έχουν ή όχι ουράνια σώματα ή άλλα αστρολογικά φαινόμενα με το Άστρο της Βηθλεέμ.

Στο τρίτο μέρος της Εκδήλωσης, μαθητές και μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», προκάλεσαν την συγκίνηση, παρουσιάζοντας θεατρικά δρώμενα με παραδοσιακά κάλαντα και τον τρόπο με τον οποίο εόρταζαν οι Μικρασιάτες τα Χριστούγεννα στις αλησμόνητες Πατρίδες αλλά και στην Μητροπολιτική Πατρίδα, υπό τον τίτλο: «Αναπολώ και θλίβομαι».

Κλείνοντας την εορταστική αυτή εκδήλωση ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος εμφανώς συγκινημένος αλλά και ενθουσιασμένος καθώς οι μικροί μαθητές τον μετέφεραν στην παιδική του ηλικία όπου οι Μικρασιάτες παππούδες, γονείς, νονοί και δάσκαλοί του τον έμαθαν να βιώνει τα Χριστούγεννα με τον πατροπαράδοτο χριστιανικό τρόπο. «Αυτή η παράσταση με έκανε να ξανανιώσω, εξάλλου αυτό ακριβώς σημαίνουν τα Χριστούγεννα για εμάς τους Χριστιανούς, την αναγέννηση, να γίνουμε καινούργιοι άνθρωποι. Σήμερα ζούμε στο σκοτάδι και ας λάμπει ο ήλιος! Τον σβήσαμε και ζούμε σε μια νύχτα ζοφώδη και ασέληνο με την αμαρτία να επικρατεί και να μας βασανίζει. Τα Χριστούγεννα ο πλούτος δεν τα αγγίζει, γιατί οι Χριστιανοί ακόμη και φτωχοί μπορούν απλά, λιτά, φιλάνθρωπα, πνευματικά και Εκκλησιαστικά να βιώσουν πολύ περισσότερα απ’ όσα προσφέρει ο πλούτος. Ας ξαναγυρίσουμε στις πατρογονικές εστίες μας, στον Χριστό, στην Εκκλησία, στην Πατρίδα μας και ας ψάλλουμε όλοι μαζί: «Χριστὸς γεννᾶται, δοξάσατε· Χριστὸς ἐξ οὐρανῶν, ἀπαντήσατε· Χριστὸς ἐπὶ γῆς, ὑψώθητε· ᾄσατε τῷ Κυρίῳ πᾶσα ἡ γῆ καὶ ἐν εὐφροσύνῃ ἀνυμνήσατε, λαοί, ὅτι δεδόξασται»».

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε τον σύντομο χαιρετισμό του με θερμούς συγχαρητήριους λόγους για τους χορωδούς, για την εξαιρετική απόδοση των Εκκλησιαστικών Ύμνων, για τον κ. Ζαχαρόπουλο, για την ενδιαφέρουσα εισήγησή του, για τους μαθητές και τους Καθηγητές των Εκπαιδευτηρίων «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», που κοπίασαν για να πραγματοποιήσουν την Εκδήλωση αυτή, αλλά και για τους γονείς και τους Πιστούς γενικότερα, που έσπευσαν να συμμετάσχουν και σ᾿ αυτή την πνευματική Εκδήλωση της Ι. Μητροπόλεως μας ευχόμενος προς όλους «ΚΑΛΟ ΑΓΙΟ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟ»!

Διαβάστε ακόμα