Δεκαετές Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου Δακτυλίδη

Το πρωί της 28ης Δεκεμβρίου 2022 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας τελέστηκε το δεκαετές Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου (Δακτυλίδη). Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Γεωργίου.

Το Μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ και ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, πλαισιουμένοι από κληρικούς της Μητροπόλεώς μας και τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Σταύρο Γούλα, Εφημέριο του Ι. Ν. Προφήτη Ηλία Αγίας Παρασκευής Αττικής, ο οποίος ήταν Διάκονος του μακαριστού π. Πέτρου, και με την συμμετοχή πνευματικών τέκνων του μακαριστού Μητροπολίτη και πιστών που τον είχαν γνωρίσει και συνεδέοντο κατά τα χρόνια της φιλοξενίας του στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ» της Μητροπόλεώς μας, και είχαν γίνει αποδέκτες της αγάπης του και καλοσύνης του.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ, τους κληρικούς και όλους τους πιστούς που προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη και να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του πολυσεβάστου πνευματικού του πατρός. Εξέφρασε το σεβασμό, την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του για τον μακαριστό Γέροντά του, για την αγάπη, τη στήριξη και τις πολλαπλές ευεργεσίες προς το πρόσωπό του. Επίσης, αναφέρθηκε στη μεγάλη αγάπη που είχε ο μακαριστός π. Πέτρος στην Εκκλησία, την οποία υπηρέτησε από πολλές θέσεις, και οδήγησε στην ιερωσύνη κοντά στα 100 πνευματικά του παιδιά. Και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του και στους παρισταμένους πιστούς, οι οποίοι γνώριζαν και συνεδέοντο με τον πολυαγαπητό Μητροπολίτη π. Πέτρο να έχουν την ευχή του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη για την πρόσκληση, τόνισε ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Χριστουπόλεως κυρός Πέτρος ήταν άνθρωπος της αγάπης και σήμερα βρίσκεται στη χαρά του Παραδείσου και ευχήθηκε από εκεί να πρεσβεύει στον Κύριο για όλους στη Βοιωτία.

Διαβάστε ακόμα