Εορτή Κατηχητικών του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Καλής Βρύσης Ι. Μ. Ζιχνών

Στις βορειοανατολικές υπώρειες του Μενοικίου όρους, στο περιώνυμο χωριό της Καλής Βρύσης, στην Ενορία του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων του Θαυματουργού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Ζιχνών και Νευροκοπίου, έλαβε χώρα την Κυριακή πρό της Χριστού Γεννήσεως, 18η Δεκεμβρίου 2022. η εξαίρετη, σεμνή και λαμπρή Χριστουγεννιάτικη εορτή του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας.

Η συγκινητική εορτή του Κατηχητικού πραγματοποιήθηκε στην Ενοριακή αίθουσα, με τα πρέποντα μέτρα και την δέουσα προετοιμασία, εορτή, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, παρόντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιεροθέου.

Η εορτή προετοιμάστηκε από τον Εφημέριο, Αιδεσιμ. Οικονόμο π. Στυλιανό Τσαβδάρη, με την συνεργασία όλων των μελών της Ενορίας και του προσωπικού του Ιερού Ναού, την βοήθεια, συναίνεση και συμβολή των γονέων, όπως και με την αρωγή του εκ του ποιμνίου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ηδύμολπου Ιεροψάλτου κ. Κωνσταντίνου. Παρέστησαν ο Αιδεσιμ. Οικονόμος π. Αλέξανδρος Συμεωνίδης, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Προσοτσάνης, ο Πρόεδρος του χωριού της Καλής Βρύσης και αρκετοί εκ της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από τα παιδιά του Κατηχητικού παρουσιάστηκαν ποιήματα και ψάλθηκαν τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα, ενώ η χορωδία Ιεροψαλτών Προσοτσάνης έψαλε κατανυκτικά ύμνους των Χριστουγέννων. Η απόδοση των παιδιών ήταν ενθουσιαστική!

Στην λήξη της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερόθεος, αφού μοίρασε δώρα και ευλογίες στα παιδιά, τόσο στα παρόντα όσο και στα απόντα λόγω ελαφρών εποχιακών ιώσεων, ευχήθηκε σε όλους καλές εορτές με υγεία ψυχής και σώματος και με την παρουσία και συνεχή επιφάνεια του Κυρίου στη ζωή μας, για την σωτηρία του κόσμου. Ακόμη, ευχήθηκε πάλι στα παιδιά, να τους προστατεύει η χάρις του Παναγίου Πνεύματος και να τους διατηρεί ανθρώπους του Θεού σε κάθε έκφανση και στιγμή ολόκληρης της ζωής τους˙ να τους διαφυλάττει από την κάμινο της απανθρωπιάς και της πνευματικής πενίας του σύγχρονου κόσμου στον οποίο μεγαλώνουν- όπως ακριβώς φύλαξε τους τρείς Παίδες και προφήτες Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ από το πυρακτωμένο καμίνι του Χαλδαίου βασιλιά-, καθώς και να τους χαρίζει κάθε πνευματική πρόοδο.

Η ευφρόσυνη μικρή αυτή εορτή έληξε με πλησμονή χαράς και χαροποιού αναμονής της Αγίας και Μεγάλης εορτής της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος Ιησού Χριστού.

Διαβάστε ακόμα