Ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία

Μεγαλόπολη – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε το Ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμία σήμερα, Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης.

Κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, ενώ κατά την Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Νικηφόρος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του μακαριστού Προκατόχου του, ενώ ιδιαιτέρως τόνισε την ευγένεια του χαρακτήρος του. “Ήταν ένας βιωματικός Θεολόγος, γνώστης της Παλαιάς Διαθήκης και Ακαδημαϊκός”, τόνισε χαρακτηριστικά. Συνάμα, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κορίνθου για την παρουσία του, αλλά και για την στήριξη και αγάπη που παρείχε στον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Ιερεμία.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου στο κήρυγμά του, αρχικά αναφέρθηκε στο νέο Μητροπολίτη κ. Νικηφόρο και στην αδελφική τους σχέση, αφού και οι δυο προέρχονται από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, την οποία και είχαν υπηρετήσει. Επίσης, του ευχήθηκε ο Θεός να τον στερεώνει στο ποιμαντικό του έργο, να του δίνει υγεία και να τιμά τους Προκατόχους του. Συνεχίζοντας το λόγο του, ο κ. Διονύσιος, φανερά συγκινημένος, αναφέρθηκε στο έργο του μακαριστού Μητροπολίτη και αδελφού του κυρού Ιερεμία. “Ο μακαριστός είχε πίστη καρδιακή, ήταν μοναδικός στην ερμηνεία της Παλαιάς Διαθήκης και ήταν άνθρωπος του Θεού”. Συνάμα, ανέλυσε το σημερινό Αποστολικό Ανάγνωσμα παρακινώντας το εκκλησίασμα να αφήσει τα πάθη και να προετοιμαστεί για τον ερχομό του Χριστού, που θα εορτάσουμε σε λίγες ημέρες.

Ακολούθως, τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμία.

Πλειάδα πιστών συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία, αλλά στο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη.

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης, Αντιδήμαρχοι, καθώς και εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών Φορέων.

Διαβάστε ακόμα