Εξήγγειλε υποψηφιότητα για τη Μητρόπολη Πάφου ο Αρχιμ. Ιωάννης Ιωάννου

Την υποψηφιότητα του εξήγγειλε ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα, δηλώνοντας παρών και αποδεχόμενος την πρόσκληση και την παράκληση του παφιακού λαού.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, μετά από παραινέσεις πολλών φίλων της Πάφου, επωνύμων και ανωνύμων, ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου διεκδικεί τον θρόνο της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου, αναφέροντας πως δεν δύναται να είναι «λιποτάκτης».

Όπως αναφέρεται, ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου διετέλεσε στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου για 22 χρόνια, ήταν δίπλα από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο τον Β και μετά την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου του Β το 2006 στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο τον πήρε μαζί του το 2007 στη Λευκωσία.

Ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου αναφέρει πως «αφού ο λαός με θέλει, με αγαπά και δείχνει την εμπιστοσύνη του σε εμένα δεν μπορώ να αρνηθώ αυτή την πρόκληση και την πρόσκληση και δηλώνω παρών ότι θα είμαι υποψήφιος για τις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη νέου Μητροπολίτη Πάφου».

Σημειώνεται πως η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Πάφου θα γίνει μόνο από την αρχιερατική περιφέρεια Πάφου, στην οποία περιλαμβάνονται τόσο όλες οι κοινότητες της επαρχίας Πάφου αλλά και 19 κοινότητες της Λεμεσού και μία κοινότητα της Λευκωσίας, 119 στο σύνολο.

Η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Πάφου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, να γίνει στις 19 Φεβρουαρίου του 2023.

sigmalive.com

Διαβάστε ακόμα