Η εορτή της Συλλήψεως της Αγίας Άννης στις Αχαρνές

Σήμερα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022, εορτή της Συλλήψεως της Αγίας Άννης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας ελειτούργησε στον εορτάζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στις Αχαρνές, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Αγαθάγγελο Κόκλα και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης αναφέρθηκε και ανέλυσε τους στίχους του σημερινού Ευαγγελικού Αποσπάσματος του Λουκά: “Ουδείς λύχνος αψας καλύπτει αυτόν σκεύη η υποκάτω κλίνης τίθησιν, αλλ΄ επί της λυχνίας επιτίθησιν, ίνα οι εισπορευόμενοι βλέπωσι το Φως” (Λουκ. 8, 16) και χαρακτήρισε την Αγία Άννα ένα από τους λύχνους που στην διαδρομή των αιώνων φώτισαν και φωτίζουν τον δρόμο της σάρκωσης του Θεού και Λόγου και την πορεία προς την Βασιλεία του.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός, ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Βλάχος, η Αντιπεριφερειάρχης κα Βλάχου και ο πολιτευτής κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης και Αντιδήμαρχοι.

Διαβάστε ακόμα
Η Ανάσταση του Κυρίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Η Ανάσταση του Κυρίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
05/05/2024 ΟΙΚ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και

Διαβάστε περισσότερα