Η εορτή του Αγίου Ευστρατίου στην Πεύκη

Πεύκη | Σπύρος Παπαγεωργίου 

Τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Ευστρατίου τίμησαν πανηγυρικά στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Πεύκης.

Για την Ενορία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη, καθώς δυο εκ των Εφημερίων του Ναού φέρουν το ίδιο όνομα.

Ο γηραιότερος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Ευστράτιος Φελέκης ο οποίος υπηρετεί στο Ναό εδώ και 40 χρόνια με ιδιαίτερα σημαντικό και καρποφόρο αποτέλεσμα και ο νεότερος ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ευστράτιος Δελατόλας, πνευματικό ανάστημα του πρεσβυτέρου Ευστρατίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στο κήρυγμά του τόνισε πως “Οι εκατομμύρια Άγιοι που έχει η Εκκλησία μας, με την στάση τους, την μαρτυρία τους και το μαρτύριο τους αποτελούν τρανό παράδειγμα για όλους τους ανθρώπους να μιμηθούν την ομολογία της πίστεως. Όχι απαραίτητα με αίμα, όπου αυτό δεν απαιτείται, αλλά σίγουρα με την μαρτυρία χριστιανικής στάσης στον καθημερινό μας αγώνα”.

Τέλος ευχήθηκε στους εορτάζοντες Ιερείς τα έτη τους να είναι πολλά και καλλίκαρπα και να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την διακονία τους και την προσφορά στον αμπελώνα του Κυρίου.

Εκ μέρους των ιερεών, ο Προϊστάμενος του ναού π. Ευστράτιος Δελατόλας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας για την απέραντη αγάπη και στοργή που περιβάλλει όλα αυτά τα χρόνια τους Ιερείς της Μητροπόλεως, ευχαρίστησε επίσης τους συλλειτουργούς Ιερείς, τους συνεργάτες του στο Ναό και όλους τους ενορίτες που παρέστησαν στην σημερινή πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Διαβάστε ακόμα