Η κοπή της Βασιλόπιτας στην Ι. Μ. Θηβών

Σήμερα Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022, παραμονή Πρωτοχρονιάς, στα Γραφεία της Μητροπόλεως στη Λιβαδειά, τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου του Μητροπολιτικού Ναού έψαλαν τα κάλαντα στο Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, καθώς και τα κάλαντα από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Νάξο. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα παιδιά για το νέο έτος και τους έδωσε γλυκά και χρήματα για την εκδρομή τους.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος στην Αίθουσα Τελετών της Μητροπόλεως ευλόγησε τη Βασιλόπιτα με την παρουσία κληρικών, των τοπικών αρχόντων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, εργαζομένων στα γραφεία, και τις Δομές της Μητροπόλεως, συνεργατών και πλήθους κόσμου, καθώς και της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεβαδέων, που έψαλε τα κάλαντα. Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στη σημασία του χρόνου στη ζωή των ανθρώπων και στη σωστή αξιοποίησή του, καθώς και στο πρότυπο του Μεγάλου Βασιλείου και τη διαχρονικότητα του μηνύματός του. Επίσης, αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας και ευχαρίστησε όλους, κληρικούς και λαϊκούς, για τη συμβολή τους. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά και το νέο έτος να είναι ευλογημένο, ειρηνικό, δημιουργικό, με αγάπη και ελπίδα.

Μαζί με τη βασιλόπιτα ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλους το Εγκόλπιο Ημερολόγιο 2023 της Ιεράς Μητροπόλεως, που φέτος είναι αφιερωμένο στα 1070 χρόνια από την Κοίμηση του Οσίου Λουκά.

Διαβάστε ακόμα