Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτανεία στον Ι. Ναό Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης

Tου Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Μεθέορτος Εσπερινός τελέσθηκε απόψε, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στην Τρίπολη. Της Ακολουθίας χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Βαρβάρας και του συνεορτάζοντος Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, καθώς και τμήματος Λειψάνου της Αγίας.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος κ. Θεόκλητος, αφού μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, ερμήνευσε την σημερινή Ευαγγελική περικοπή.

Με το πέρας της Λιτανείας ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Τεγέας κ. Θεόκλητο, τους Ιερείς, τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, τους πιστούς, καθώς και όσους κοπίασαν για την Ιερά Πανήγυρη. Συνάμα, ευχήθηκε η Έφορος και Προστάτης της Ενορίας Αγία Βαρβάρα να χαρίζει υγεία και να σκέπη την ζωή όλων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις περατώθηκαν με την τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως προς την Αγία Βαρβάρα.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντιδήμαρχοι, καθώς και η Φιλαρμονική του Δήμου.

Διαβάστε ακόμα