Νέος Διευθυντής στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο της Ι. Μ. Χαλκίδος

Κατόπιν της από 6ης Οκτωβρίου 2022 εκλογής, από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως του έως τώρα υπηρετήσαντος και ως Διευθυντού του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Αρχιμανδρίτου π. Νικηφόρου Ευσταθίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλανθρωπικού αυτού Ιδρύματος της Τοπικής μας Εκκλησίας, συνελθόν σε σώμα την 30η Νοεμβρίου 2022, ομόφωνα συνεφώνησε με την πρόταση του Σεβασμιωτάτου Προέδρου, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, περί διορισμού, ως νέου Διευθυντού, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου Ευγενικού, Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, ο οποίος και ανέλαβε ήδη τα καθήκοντά του.

Ο π. Νεκτάριος κατάγεται από την Ιστιαία της Βορείου Ευβοίας, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του, είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετά τη λήξη των σπουδών του υπηρέτησε τη θητεία του, ως στρατιώτης Πυροβολικού σε μονάδες του Βορείου Έβρου.

Διηκόνησε την Τοπική Εκκλησία ως Κατηχητής και στέλεχος των Νεανικών Κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεως, είναι παραγωγός της ραδιοφωνικής εκπομπής «Το πατερικό τάλαντο» στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος. Την 21 Απριλίου 2012 χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, τον οποίο και διηκόνησε μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2017, οπότε και χειροτονήθηκε υπ’ αυτού Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης και υπηρετεί ως Ιεροκήρυξ, εισηγητής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης αρθρογραφεί στα περιοδικά «Μυροβλύτης» του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος και «Ευαγγελίστρια» του Ενοριακού Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας. Επιβλέπει την καλή λειτουργία του Μητροπολιτικού Ι. Παρεκκλησίου Αγίας Βαρβάρας Χαλκίδος και του Ι. Ναού της Αγίας Σοφίας Ξηρόβρυσης Χαλκίδος.

Διαβάστε ακόμα