Ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Συνόδου στην Ι. Μ. Κίτρους

Tο απόγευμα του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε Νεανική Σύναξη του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στην αίθουσα της ΓΕΧΑ Κατερίνης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θεολόγος-Συγγραφέας κ. Εμμανουήλ Μελινός, Διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου.

Ο κ. Μελινός με λόγο μεστό και περιεκτικό μίλησε στους νέους με θέμα «Από τον Σταύλο στον Σταυρό».

Ο Ποιμενάρχηςκ. Γεώργιος αφού ευχαρίστησε τον κ. Μελινό για την παρουσία του, εξήρε την ευχέρεια του λόγου του εκλεκτού ομιλητή και το πλούσιο περιεχόμενο της διάλεξής του, που κράτησε αμείωτο το  ενδιαφέρον όλων.

Την Σύναξη πλαισίωσε η φοιτητική ορχήστρα και χορωδία της ΓΕΧΑ Κατερίνης ψάλλοντας επίκαιρους ύμνους και όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος απένειμε αναμνηστικά σε όλους και ευχήθηκε στους νέους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα. 

Το πρωί της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου, ο κ. Εμμανουήλ Μελινόςέψαλε και κήρυξε με θέμα «Μεθ᾿ ημών ο Θεός, όχι με θυμόν…» στον κατάμεστοπαμμεγέθηΙερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης. Tοαπόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Μελινός μίλησε στα Εσπερινά Κηρύγματα του Καθεδρικού Ιερού Ναού Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, με θέμα «Ο Άναρχος εις τονχρόνον από τον θρόνον». Η ομιλία του έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα, κάτωθεν του Καθεδρικού Ναού, μετά την υποδοχή της θαυματουργούιεροσολυμητικήςεικόνας της Χριστού Γεννήσεως, η οποία φυλάσσεται στον Ιερό ΝαόΑγίου ΠαντελεήμονοςΚορινού  και αποτελεί προσφυγικό κειμήλιο.

Τέλος το πρωί της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου ο κ. Μανώλης Μελινός συμμετείχε στην Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κατερίνης.

Ο κ. Μελινός μίλησε με γλαφυρότητα και παραστατικότητα στους Κληρικούς της τοπικής Εκκλησίας με θέμα«Αόρατος ο επιτάσσων τους ορατούς επιτάσσοντας», ενώμετά την εισήγηση  ακολούθησε γόνιμος διάλογος με  ερωτήσεις από τους Ιερείς και απαντήσεις σε επίκαιρα θέματα από τον ομιλητή. 

Η Ιερατική Σύναξη έκλεισε με προσλαλιά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ο οποίος ευχαρίστησε τον επίσημο προσκεκλημένο και έδωσε οδηγίες για διοικητικά και πνευματικά ζητήματα εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.Στο τέλος χαιρέτησε έναν προς έναν τους κληρικούς ευχόμενος τα «Καλά Χριστούγεννα».

Διαβάστε ακόμα