Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Πολιούχο Τυρνάβου Άγιο Γεδεών

Τύρναβος | Κώστας Παπαϊωάννου

Ξεκίνησε Πανηγυρικά η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου ενδόξου νέου Οσιομάρτυρος Γεδεών του εν Τυρνάβω με επίκεντρο τον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου στον Τύρναβο, όπου ευρίσκεται ο Τάφος και η χαριτόβρυτη Αγία Κάρα του.

Κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανάσιο και τον οικείο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς μετά θερμών λόγων, αφού τους ευχαρίστησε για την τιμητική τους παρουσία στον εορτασμό του Πολιούχου Τυρνάβου Αγίου Γεδεών.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Δράμας στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην βιοτή και το μαρτύριο του εορτάζοντος Αγίου Γεδεών. Τέλος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο για την τιμητική του πρόσκληση στην περίλαμπρη πανήγυρη.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκκουρας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Παιδής.

Πλήθος πιστών συνέρρεε καθ΄ όλη την διάρκεια της Ακολουθίας για να συμμετάσχει στον Εσπερινό και να προσκυνήσει το Ιερό Λείψανο του Αγίου, λαμβάνοντας την χάρη του.

Διαβάστε ακόμα