Σύναξη Κατηχητών και Υπευθύνων κύκλων μελέτης της Αγίας Γραφής στην Ι. Μ. Λαγκαδά

Το εσπέρας της Πέμπτης, 8 Δεκεμβρίου ε.έ., πραγματοποιήθηκε εις τον Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, η καθ΄ έτος συγκληθείσα Γενική Σύναξη Κατηχητών, Κατηχητριών και Υπευθύνων κύκλων μελέτης της Αγίας Γραφής, της Ιεράς Μητροπόλεώς Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, καλωσόρισε  τους κατηχητές και τους κυκλάρχες προσφωνώντας τους με πατρικούς λόγους και ευχαριστώντας τους για την εθελοντική τους διακονία και για την προθυμία που επιδεικνύουν, στον ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα της νεότητας, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους πολλούς Ιερείς της Μητροπόλεως μας οι οποίοι με αγάπη και ιεραποστολικό ζήλο έχουν αναλάβει το έργο της κατηχήσεως στην πόλη και  τα χωριά.

Εν συνεχεία ομίλησε για την αξία της κατηχήσεως στην σημερινή εποχή και τον σπουδαίο ρόλο που έχει μέσα στον εκκλησιαστικό βίο, ενώ ενημέρωσε τους παρόντες για τον τρόπο διδασκαλίας δίδοντας τους τις απαραίτητες κατευθυντήριες οδηγίες ως προς το Κατηχητικό έργο.

Ακολούθησε συζήτηση και γόνιμος διάλογος πάνω στα προβλήματα και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η λειτουργία των Κατηχητικών Συνάξεων, ενώ διατυπώθηκαν παρατηρήσεις και προτάσεις για την άμεση επίλυση τους.

Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Παντελεήμων Καλπιτζής, ο οποίος, και παρουσίασε το γενικό πλαίσιο και τις θεματικές ενότητές που θα αναπτυχθούν εφέτος.

Τέλος, επιδόθηκαν υπό του Σεβασμιωτάτου τα Διοριστήρια γράμματα, ο οποίος για ακόμη μία φορά τους ευχαρίστησε για την προθυμία και την καλή τους συνεργασία,  εκφράζοντας την αμέριστη και συνεχή στήριξή του, για το ευλογημένο έργο που καλούνται να επιτελέσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα