Το Διορθόδοξο Κέντρο στο «2022 Mayors Summit Against Antisemitism»

Το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος συμμετείχε στην διεθνή συνάντηση Δημάρχων (2022 Mayors Summit Against Antisemitism) για την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού που διεξήχθη στην Αθήνα (30.11 – 01.12). Την συνάντηση συνδιοργάνωσαν οι: Δήμος Αθηναίων, Combat Antisemitism Movement (CAM), Center for Jewish Impact και  Jewish Federations of North America (JFNA).

Ο Διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου, Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, συνομίλησε με τον Σοφολογιώτατο Ραββίνο Αθηνών κ. Γκάμπριελ Νεγρίν σε ειδική εκδήλωση με θέμα τις ιστορικές σχέσεις Χριστιανών και Ελλήνων Εβραίων που πραγματοποιήθηκε στην Συναγωγή Beth Shalom της εβραϊκής κοινότητας Αθηνών την 1η Δεκεμβρίου. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας.

“Stronger together: Interfaith Solidarity for a Better Future” ήταν ο τίτλος της συζήτησης που επικεντρώθηκε ανάμεσα σε άλλα στην αντιμετώπιση του Αντισημιτισμού, της παρουσίασης καλών πρακτικών και της συνεργασίας των δύο θρησκευτικών κοινοτήτων.

Το Διορθόδοξο Κέντρο, κατόπιν και σχετικής αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναλαμβάνει να συνεχίσει και να ενισχύσει τις δράσεις του που αφορούν στην ειρηνική και καρποφόρα συνύπαρξη Χριστιανών και Εβραίων στον ελλαδικό χώρο διαχρονικά, ώστε «να ενισχυθούν οι σχέσεις των δύο λαών και θρησκειών επί τη βάσει των αρχών της αγάπης και του αμοιβαίου σεβασμού», όπως αναφέρει η σχετική απόφαση.

Διαβάστε ακόμα