Τον Πολιούχο του Άγιο Γεδεών τίμησε ο Τύρναβος

Τύρναβος | Κώστας Παπαϊωάννου

Με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή του ευλαβεστάτου λαού του Τυρνάβου εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου η ιερά και φωταυγής μνήμη του μεγάλου ενδόξου νέου Οσιομάρτυρος Γεδεών του εν Τυρνάβω.


Στον μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου, τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία με προεξάρχοντα τον Σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανάσιο, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Δράμας κ. Δωροθέου και του οικείου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην εορτή της Γεννήσεως του Χριστού, τόνισε την αξία της ειρήνης του Θεού και κάλεσε όλους τους πιστούς να μιμηθούν τον εορτάζοντα Άγιο Γεδεών.

Ακολούθησε πάνδημη λιτανεία της χαριτοβρύτου Κάρας και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου στους δρόμους της πόλεως, ενώ στην κεντρική πλατεία τελέσθηκε δέηση και αρτοκλασία.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς για την τιμητική τους παρουσία στον εορτασμό. Επίσης ευχαρίστησε τους που από το πρωί κατέκλισαν τον εορτάζοντα Ιερό Ναό για να τιμήσουν τον Άγιο και ευχήθηκε Καλή Χρονιά.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκκουρας, οι Βουλευτές του Νομού κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Στέλλα Μπίζιου, Ευαγγελία Λιακούλη, οι πολιτευτές κ. Ειρήνη Καραλαριώτου, κ. Χρήστος Καπετάνος, κ. Σωτήριος Βούλγαρης, κ. Μαρία Γαλλιού και άλλοι επίσημοι της πόλεως του Τυρνάβου και της Περιφερειακής Ενότητας Λαρίσης.

Διαβάστε ακόμα