Υποδοχή Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Ανακάσης Αττικής

Ανάκασα Αττικής | Δημήτριος Κωτσιόπουλος


Με κάθε λαμπρότητα υποδέχθηκε σήμερα το εσπέρας, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022, ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Ανακάσης Αττικής, τμήμα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού.


Το Ιερό Λείψανο υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολ. Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης, στα προπύλαια του Ι. Ναού.

Ακολούθως, τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφάνιου, συμπαραστατουμένου πλειάδας Ιερέων.

Ο π. Βαρνάβας μετέφερε τις ευχαριστίες και ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στον Θεοφιλ. Επίσκοπο Ολβίας κ. Επιφάνιο για την τιμητική παρουσία του, αλλά και στους πιστούς που παρευρέθηκαν για να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νικολάου. Συνάμα, κάλεσε τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα «πίστεως και εγκράτειας» του Αγίου, ο οποίος «κατάφερε να κερδίσει με την πτωχεία τα πλούσια».

Στο κήρυγμά του, ο Επίσκοπος Ολβίας κ. Επιφάνιος, αφού ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο και τους Εφημερίους του Ναού, μίλησε για το Ιερό Λείψανο που «θα θησαυρίζει τούτο τον τόπο» στο εξής, προκειμένου να μπορούν να προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη του Αγίου οι πιστοί. Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τη μοναξιά που βιώνουν οι άνθρωποι στις μέρες μας. «Χρειαζόμαστε κάποιον να μας συνοδεύει, να μας ανακουφίζει και να μας βοηθάει και αυτός είναι ο Άγιος Νικόλαος, γιατί είναι άνθρωπος του Θεού», είπε χαρακτηριστικά και προέτρεψε τους παρισταμένους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Πλήθος πιστών συνέρρεε κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας για να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο και να συμμετάσχουν στην υποδοχή, αλλά και τον Εσπερινό.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων κ. Σταύρος Τσίρμπας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιος Αθανασόπουλος.

Να σημειωθεί, ότι το Χαριτόβρυτο Λείψανο αποτελεί εσαεί προσφορά στον ενοριακό ως άνω Ιερό Ναό προς καθαγιασμό του χριστεπωνύμου πληρώματός του.

Διαβάστε ακόμα