Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά

Η Ιερά Μνήμη του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, εορτάσθη με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και την οφειλομένη τιμή εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Την πρώτη μεθέορτο ήμερα της Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων, Σάββατο 07 Ιανουαρίου ε.έ., τελέσθηκε στον περικαλλή Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας της περιοχής των Λουτρών Λαγκαδά, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος και χοροστάτησε του Όρθρου.

Τον Θείο Λόγο   υπούργησε  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός ο οποίος και αναφέρθηκε με μεστό και ουσιαστικό τρόπο στα νοήματα της σημερινής ημέρας, κάνοντας αναφορά στην θαυμαστή βιωτή του τιμωμένου από την αγία μας Εκκλησία, Προφήτου, Ασκητού και Βαπτιστού του Κυρίου Ιωάννου του Προδρόμου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά την αναγκαιότητα της ειλικρινούς και συνεχούς μετάνοιας.

Προ της απολύσεως τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρού Ιωάννου, ο οποίος σαν σήμερα ήγε τα ονοματήρια του, ενώ ακολούθησε και Τρισάγιο επί του μνήματος του.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Πλάτων, ευχαρίστησε όλους όσους προσήλθαν σήμερα και παρέστησαν προσευχόμενοι, τιμώντας τόσο την μεγάλη σημερινή εορτή του Αγίου Ιωάννου, όπου και σημείωσε την διαχρονική σημασία που έχει ο λόγος του  στην ζωή του κάθε Χριστιανού, όσο και την μνήμη του προκατόχου του, ο οποίος και άφησε μνήμη ιδιαιτέρως αγαθή κατά την δεκαετή ποιμαντορία του, ενώ καταλήγοντας δεν παρέλειψε να ευχηθεί επί την ονομαστική του εορτή στον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Ταχματζίδη.

Ακολούθησε η τελετή ονοματοδοσίας του πάρκου «Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννου», το οποίο και ευρίσκεται όπισθεν της κεντρικής οδού Σεραφείμ Τσακμάνη στην πόλη του Λαγκαδά.

Η παρούσα ενέργεια ήταν ένα αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Πλάτωνος, που είχε θέσει προς τις δημοτικές αρχές ως παράκληση πέρσι τέτοια ημέρα και σήμερα ύστερα από την υπ’ Αριθ. Απόφαση 127/2022 της 24ης/20-12-2022 Αριθ. Συνεδρίασης, έγινε αποδεκτή και με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά, πραγματοποιήθηκε η επίσημη ονοματοδοσία του συγκεκριμένου χώρου ως φόρο τιμής και σεβασμού στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρού Ιωάννη.

Στην ευχαριστήρια ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη συγκίνησή του για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην μεγάλη και ιερά πνευματική παρακαταθήκη που τους άφησε ο κοιμηθείς  προκάτοχος του, ο οποίος και υπήρξε ένα μεγάλο κεφάλαιο φιλέργιας, καλωσύνης και αγάπης για τον φιλόχριστο λαό και τον τόπο.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λαγκαδά σημείωσε ότι «Το έργο και η ποιμαντορία του Μακαριστού Μητροπολίτη παραμένει και θα παραμείνει ζωντανό παρά την εκδημία του. Εμείς ως Δημοτικό Συμβούλιο, το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να τιμήσουμε τη μνήμη του και όσα έκανε για την περιοχή μας, δίνοντας το όνομά του σε έναν χώρο πρασίνου της πόλης μας, ώστε και οι επόμενες γενιές να μνημονεύουν το έργο του αοιδίμου Ποιμενάρχη μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα