Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου στο Άρμα Θηβών

Με λαμπρότητα τιμήθηκε  η ετήσιος μνήμη των εν αγίοις πατέρων ημών Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας στον περικαλέστατο φερώνυμο ιερό ναό στο Άρμα του Δήμου Τανάγρας Θηβων όπου την παραμονή της λαμπράς εορτής τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου πλαισιούμενος της  χορείας ιερέων εκ των επαρχιών  Θηβών  Τανάγρας  Δερβενοχωρίων Οινοφύτων  Αλιάρτου Δομβραίνης  και Αυλίδος του εφημερίου του ιερού ναού Σακελλάριου Σταύρου Μαρίνου και του Πρωτοδιακόνου Νιικολάου  Βαβάτσικου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ Αρχιμ Πολύκαρπος Καραμαρούδης εφημέριος ιερού ναού Αγίας Τριάδος Βαγίων Θηβών.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος αναφέρθηκε με τον θεόπνευστο λόγο του  στις φωτεινές  μορφές  των σημερινών εορταζομένων που τιμάει η εκκλησία των   αγίων  Αθανασίου και Κυρίλλου και  αποτελούν πρότυπα και  παραδείγματα για τους πιστούς  μεταξύ εξ αυτών και  ο  Μέγας Αθανάσιος ο οποίος υπερασπίστηκε με την ένθερμη πίστη του την εκκλησία μέσα  σε πολύ  δύσκολες εποχές για αυτή.

Τέλος με ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος απευθύνοντας με τις πατρικές και εόρτιες ευχές ευχήθηκε προς όλους τους πιστούς που τίμησαν την εορτή.

Ακολούθως μετα το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού πραγματοποιηθηκε  η λιτανεία της ιεράς εικόνος του Αγίου Αθανασίου.

Την εορτή τίμησαν ο Δήμαρχος Τανάγρας Δερβενοχωρίων κ. Βασίλειος Περγάλιας με τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου  οι Αντιδήμαρχοι Δ.Ε Τανάγρας κ. Διομήδης Δριχούτης Δερβενοχωρίων κ. Νικόλαος Πέτρου, Οινοφύτων κ. Ιωάννης Αναστασίου, Σχηματαρίου κ. Ξενοφών Χαρίσης κ.Γεώργιος Κόκκαλης ο Πρόεδρος της Κοινότητος Άρματος κ. Δημήτριος Ντάλης ο Βουλευτής Βοιωτίας κ.Ανδρέας Κουτσούμπας τοπικοί φορείς και οι πιστοί απο την ευρύτερη περιοχή που τίμησαν την εορτή. 

Τους ύμνους απέδωσαν θαυμάσια εκ δεξιού χορού   ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Θήβας  κ. Σταμάτιος Φουντουζής με τον Πρωτοψάλτη του ιερού ναού κ. Ευάγγελο Ταμπουρατζή και εξ αριστερού χορού ο Πρωτοψάλτης  κ. Λουκάς Μπουραντάς με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αυλίδος Οικονόμο Κωνστανντίνο Κατσουλιέρη με την συμμετοχή και αλλων ιεροψαλτών.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

Διαβάστε ακόμα