Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Αντωνίου στην Τανάγρα Θηβών

Μέσα σε κλίμα εόρτιο και πανηγυρικό τιμήθηκε η μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημων και ασκήσαντος  καθηγητού της ερήμου του εν ασκητές  πρότυπου Μεγά Αντώνιου τον οποίο και προστάτη και πολιούχο της  ετίμησε  η ενορία της Τανάγρας επαρχίας Θηβών με επίκεντρο  τον φερώνυμο ιερό ναό όπου έλαβε χώρα αφ’ εσπέρας  της εορτής της 16ης Ιανουαρίου  ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου τον οποίο πλαισίωσαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως  Πανοσ Αρχιμ Γεώργιος Θανάσου ο Πανοσ Αρχιμ Δανιήλ Στέφας εφημέριος ιερού ναού Αγίων Θεοδώρων Θηβών ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγίου Θωμά  Τανάγρας και Δερβενοχωρίων Οικονόμος Γεώργιος Μανωλόπουλος ο Σακελλάριος Σταύρος Μαρίνος εφημέριος της γειτονικής ενορίας  Άρματος  ο Οικονόμος Ηλίας Τυλιγάδας  εφημέριος του ιερού ναού και ο Διάκονος Νικόλάος Βαβάτσικος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ Αρχιμ Δανιήλ Στέφας  λαμβάνοντας με αφορμή το δοξαστικό της εορτής (το κατ’ εικόνα τηρήσας αλώβητο.)

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος και αναφέρθηκε  με τον θεόπνευστο λόγο του προς το ιερό και σεβάσμιο πρόσωπο του ασκητού Αγίου Αντωνίου απευθύνοντας τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς τους φιλεόρτους πιστούς που τίμησαν την εορτή του πολιούχου τους.

Την εορτή επίσης τίμησαν ο Δήμαρχος Τανάγρας – Δερβενοχωρίων κ. Βασίλειος Περγάλιας με τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου οι Αντιδήμαρχοι Τανάγρας  κ. Διομήδης Δριχούτης  Δερβενοχωρίων κ. Σπυρίδων Σταμάτης Οινοφύτων κ. Ιωάννης Αναστασίου Σχηματαρίου κ. Ξενοφώντας Χαρίσης κ. Γεώργιος Κόκκαλης Δηλεσίου κ. Χριστίνα Κουτρούμπα  ο  Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Τανάγρας κ. Αντώνιος Μπελεγράτης ο Διοικητής της 114 Πτέρυγας Μάχης Τανάγρας  Σμήναρχος ( Ι ) κ Στέφανος Αμπουλέρης ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ανδρέας Κουτσούμπας τοπικοί φορείς και οι φιλέορτοι πιστοί της ενορίας και της ευρύτερης περιοχής  Τανάγρας και Θήβας.

Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού ακολούθησε η λιτανεία της ιεράς εικόνος του Αγίου Αντωνίου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου με την συμμετοχή των ιερέων και των πιστών 

Επίσης εκ του  αναλογίου απέδωσε τους ύμνους ο κ. Χρήστος Σταύρου  Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής ομωνύμου δήμου Αγίας Παρασκευής Αρχιεπισκοπής  Αθηνών με την ευγενή και φιλόξενη παραχώρηση του Πρωτοψάλτη του ιερού ναού κ. Σωτηρίου Βούλγαρη ο οποίος διηκόνησε εκ του αριστερού αναλογίου του ιερού ναού.

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Δριχούτης, Δημήτριος Πετρογιάννης

Διαβάστε ακόμα