Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Τρύφωνος στην Τρίπολη

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον εορτάζοντα και προσφάτως νεοανεγερθέντα Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος στην Τρίπολη.

Της Ακολουθίας προέστη ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ.Θεόκλητος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιερομόνοχος π. Ιάκωβος Κωνσταντίνου, ο οποίος ομίλησε για τον βίο του μάρτυρος, την αναζήτηση της απόλαυσης που προσφέρει στην ψυχή του ανθρώπου η παρουσία του Θεού και τέλος τόνισε πως πρέπει να προσπαθήσουμε να απαλλαγούμε πρωτίστως από ό,τι μας χωρίζει και μας απομακρύνει από τον Χριστό, από τις αδυναμίες και τις κακίες μας, από τα πάθη και τις αμαρτίες μας, και να προσπαθήσουμε να ενωθούμε μαζί Του, όπως ο Άγιος Τρύφων, με τη μελέτη του λόγου Του, με την προσευχή και με τη μυστηριακή ζωή, για να τον αισθανόμαστε πάντοτε μέσα στην ψυχή μας.

Προ της απολύσεως ο Επίσκοπος κ. Θεόκλητος, αφού μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, απευθυνόμενος στους πιστούς τους προέτρεψε να παραδειγματιστούν από την βιοτή και την αγάπη του εορτάζοντος Αγίου για τον Χριστό. Τέλος, επαίνεσε τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Γεώργιο Αντωνόπουλο, αλλά και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού.

Πλήθος πιστών συνέρρεε κατά την διάρκεια της Ακολουθίας για να συμμετάσχει στον πανηγυρικό Εσπερινό και να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα του Αγίου Τρύφωνος λαμβάνοντας την χάρη του.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αρκαδίας Κωνσταντίνος Παππάς, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Διαβάστε ακόμα