Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Άγιο Θεράποντα Ζωγράφου

Ζωγράφου | Σπύρος Παπαγεωργίου

Σε κλίμα χαράς εορτάστηκε σήμερα το πρωί η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παραμυθίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεράποντα Ζωγράφου.

Η ενορία που κατέχει Εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας, πιστὸ ἀντίγραφο της πρωτοτύπου εικόνας, από την Ιερά Μεγίστῃ Μονή Βατοπαιδίου, σήμερα είχε την ευλογία να γιορτάσει την χαρά ενός δικού της παιδιού, την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Ιωάννη Πανόπουλου, κατά σάρκα υιού του Προϊσταμένου του Ναού, Πρωτοπρεσβυτέρου Χαράλαμπου Πανόπουλου.

Την χειροτονία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κρήνης Κύριλλος, Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου, αδεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου. Τον πλαισίωσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Παντζαρίδης, Αναπλ. Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών Αρκαδίας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ Γαλάνης και πλειάδα Ιερέων.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον νέο Ιερέα είπε πως εισέρχεται στην Ιερωσύνη σε μια εποχή αποστασίας από το θέλημα του Θεού, για αυτό και οι άνθρωποι συνθλίβονται από πολλά ψυχικά και σωματικά προβλήματα. “Είναι μια εποχή που θα κληθείς να κηρύξεις το Ευαγγέλιο του Χριστού και να μεταφέρεις το μήνυμα της Εκκλησίας. Είσαι ένας, κατά κόσμον, πολύ ταλαντούχος άνθρωπος που θα μπορούσε να ευδοκιμήσει και να προκόψει σε διάφορους τομείς. Εσύ από πίστη προσήλθες στην Εκκλησία για να προσφέρεις μαζί με όλους εμάς στην διακονία του λαού. Το φορτίο, το οποίο επιφορτίζεσαι σήμερα είναι πραγματικά πολύ μεγάλο. Εύχομαι όμως με την παρουσία του Θεού και του Αγίου Πνεύματος καθημερινά να γίνεται ελαφρύ. Να γίνεσαι Φως και να φωτίζεις τους ανθρώπους με το Φως του Χριστού, αυτό που ψάχνουν και διψούν οι άνθρωποι”.

Ο κ. Κύριλλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πρόσωπο του Προϊσταμένου του Ναού, π. Χαραλάμπους Πανόπουλου λέγοντας: “Προέρχεσαι από μία οικογένεια, η οποία έχει ευσέβεια και ο π. Χαράλαμπος τον οποίο όλοι γνωρίζουμε, προσφέρει και αυτός σε αυτήν την ενορία με σεμνότητα. Εύχομαι να τον μιμηθείς, να τον ξεπεράσεις και να έχεις πάντα ως πρότυπο αυτόν που η συγκυρία έφερε να γιορτάζουμε σήμερα, τον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή, έναν άνθρωπο αληθινής πίστης, ορθής δόξης, που ήξερε τι ήθελε και με την βοήθεια του Θεού νίκησε. Να τον μιμηθείς στο ασκητικό φρόνημα και στην ορθή πίστη και να γίνεις πηγή αρετής, πηγή παραμυθίας και φως για τους ανθρώπους και την Εκκλησία”.

Στην χειροτονία παρέστησαν οι Δήμαρχοι Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης και Ζωγράφου Βασίλειος Θώδας.


Διαβάστε ακόμα