Επιμνημόσυνη Δέηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας για τον πρ. Ιεροσολύμων Ειρηναίο

Την 11 Ιανουαρίου 2023, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ παρέστη συμπροσευχόμενος κατά τη Θεία Λειτουργίαστην Ιερά Πατριαρχική Μονή του Οσίου Σάββα Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, μετά το πέρας της οποίας ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων κυρού Ειρηναίου.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου είναι ιδιαιτέρως συγκινημένος από την προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου Πατριάρχη, με τον οποίο συνεδέετο από τα χρόνια της παράλληλης διακονίας τους στην Αθήνα ως αρχιερείς-έξαρχοι των δύο Πρεσβυγενών ΠατριαρχείωνΑλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, αντιστοίχως. Επίσης, φιλαδέλφωςεκφράζει συλλυπητήριες ευχές προς την παλαίφατη Εκκλησία των Ιεροσολύμων.

Σημειώνεται ότι οΜακαριώτατος είχε επισκεφθεί τον αοίδιμο Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων κυρό Ειρηναίο στην Αθήνακαι είχε πολύωρη κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί του, στο ευαγές καθίδρυμαόπου νοσηλευόταν μερίμνητου Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, προς τον οποίον εκφράζει τον δίκαιον έπαινο για τα εμπράκτως εκδηλωθέντα φιλόστοργα αισθήματά του προς τον κοιμηθέντα Πρωθιεράρχη.

Διαβάστε ακόμα