Ευρίπου: “Ο Τίμιος Πρόδρομος έρχεται να μας κηρύξει την μετάνοια ως διαρκή τρόπο ύπαρξης και ζωής”

Χαλάνδρι | Μάρκος Παπαγεωργίου

“Ο Τίμιος Πρόδρομος έρχεται να μας κηρύξει την μετάνοια ως διαρκή τρόπο ύπαρξης και ζωής. Μετάνοια δεν είναι μία μεταμέλεια της στιγμής αλλά μία διαρκής στάση.

Να αναγνωρίζουμε τη δική μας τη μικρότητα και να υποδεχόμαστε τη μεγαλειότητά του Θεού εντός μας. Αυτό είναι η μετάνοια, να αποδεχόμαστε την παρουσία του Χριστού μέσα στην καρδιά μας και να ζούμε με τη ζωή Του.”

Με τα λόγια αυτά ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, έστειλε το μήνυμα της σημερινής ημέρας, της Σύναξης του Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στο Χαλάνδρι, λείψανο του οποίου φυλάσσεται εντός του.

Ο κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Αντώνιο Πασσάλη, τόνισε στην ομιλία του πως, ο Ιωάννης ο Πρόδρομος ήταν ο μέγιστος των Προφητών. Ήταν ο πρώτος που ανήγγειλε το μυστήριο της παρουσίας του Θεού στον κόσμο. Ήταν ο μοναδικός που διαπίστωσε ότι αυτός που βαφτίζεται δεν είναι ένας απλός άνθρωπος. Επιπλέον ήταν ο μόνος που το είδε με τα μάτια του, τα σωματικά και εκείνα της ψυχής του. Ο μείζων εν γεννητοίς γυναικών άνθρωπος και προφήτης.

 Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο π. Αντώνιος απηύθυνε ευχαριστίες στον κ. Χρυσόστομο για την παρουσία του στον πανηγυρίζοντα Ναό.

Διαβάστε ακόμα