Η εορτή ευρέσεως των Ι. Λειψάνων του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη

Η μνήμη της Ευρέσεως των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ του Νέου του Θαυματουργού εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίου Εφραίμ Όρους Αμώμων Αττικής.

Ανήμερα της Εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνωρα Καραγιάννη (ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο), τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Κηφισιάς Πανοσ. Αρχιμ. π. Γρηγόριο Λιέπουρη, Εκάλης – Νέας Ερυθραίας Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιο Ντέτσικα, και ιερείς της περιοχής.

Στο κήρυγμά του ο Ιεροκήρυξ της Μητροπόλεως αναφέρθηκε με αφορμή τον βίο του Αγίου Εφραίμ και την ανατολή του Νέου Έτους, στις έννοιες του χρόνου και της αγιότητος. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Ιερό Μνημόσυνο Υπέρ Αναπαύσεως της πρώτης Καθηγουμένης και Κτητορίσσης της Ιεράς Μονής, Γεροντίσσης Μακαρίας (Δεσύπρη).

Η πανήγυρις της Μονής ολοκληρώθηκε με δέηση στον τάφο του Αγίου και τρισάγιο στον τάφο της μακαριστής Γεροντίσσης Μακαρίας (Δεσύπρη).

Διαβάστε ακόμα