Η εορτή του Αγίου Αθανασίου στη θέση “Πηγή” της Άνω Σύρου

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β` ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, στη γραφική και εμβληματική θέση “ΠΗΓΗ” της Άνω Σύρου, Παρεκκλήσιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του, Πρωτοπρεσβυτέρους Εμμανουήλ Συρίγο και Αντώνιο Βελούδιο, και τον Αρχιδιάκονο, συνευχηθέντος τοῦ εκ Μήλου παρεπιδημούντος Οικονόμου Κωνστ. Παπαϊωάννου, και με την παρουσία πολλών πιστών.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανεφέρθη στην προσφορά των σήμερα τιμωμένων Αγίων Πατριαρχών Αλεξανδρείας Αθανασίου και Κυρίλλου, οι οποίοι στήριξαν την Ορθοδοξία “πάσαν σβέσαντες κακοδοξίαν”.

Ανεφέρθη, επίσης, στα όσα υπέφερε ο άγιος Αθανάσιος από τον κακόδοξο Άρειο και στην αγιοπνευματική δράση του αγίου Κυρίλλου κατά την Γ’ Οικουμενική Σύνοδο, η οποία στήριξε το Χριστολογικό δόγμα της Εκκλησίας και αναγνώρισε την Μητέρα του Κυρίου ως αληθώς Θεοτόκο, και προέτρεψε τους πιστούς, επειδή και σήμερα κυκλοφορούν και δραστηριοποιούνται με ποικίλους τρόπους κακόδοξοι και αιρετικοί, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μαζί τους και να προσεύχονται για τη σωτηρία τους και την επιστροφή τους στην Εκκλησία.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας και της μικράς λιτανείας της ιεράς Εικόνος του Αγίου πέριξ του Ναού, ο Πρωθιερεύς του Μητροπολιτικού Ναού Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Συρίγος συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ για την αυριανή 21η επέτειο της Ενθρονίσεὠς του στην Ερμούπολη, τον ευχαρίστησε για όλα, όσα προσέφερε και προσφέρει στον πιστό λαό των 12 νησιών της Ιεράς Μητροπόλεως, και του ευχήθηκε μακρά, ακύμαντη, ειρηνική, θεοφιλή και λαοφιλή ποιμαντορία.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε εγκάρδια τον Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Συρίγο, για τις ευχές και τους καλούς λόγους του, και ζήτησε από όλους να τον αγαπούν και να τον στηρίζουν με τις προσευχές τους.

Διαβάστε ακόμα