Η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Κολυμβητήριο Καλαμάτας

Με την παρουσία πλήθους πιστών και τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών, από τις ομάδες του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας (ΝΟΚ) και της ΠΑΕ «Ο ΑΡΓΗΣ», τελέσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου, ο καθιερωμένος Αγιασμός των υδάτων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας. Της τελετής και της Καταδύσεως προηγήθηκε η τέλεση του Μεγάλου Εσπερινού της εορτής των Θεοφανείων, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, πλησίον του Κολυμβητηρίου, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φιλίππου Χαμαργιά.  

Εν συνεχεία άπαντες εν πομπή μετέβησαν στον καθορισμένο και  διαμορφωμένο προς τούτο χώρο του Κολυμβητηρίου και τελέσθηκε η τελετή της Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού, με την τιμητική παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλου, του Βουλευτού Μεσσηνίας κ. Μίλτου Χρυσομάλλη, της Αντιπεριφερειάρχου Τουρισμού κ. Άννας Καλογεροπούλου και πλήθους Αντιδημάρχων και μελών του Δημ. Συμβουλίου Καλαμάτας. Οι  μικροί κολυμβητές , με το άκουσμα του απολυτικίου της εορτής βούτηξαν στα νερά και τελικά έπιασε τον Τίμιο Σταυρό ο μαθητής Δημήτριος Τζούμης, λαμβάνοντας ως δώρο έναν χρυσό σταυρό, ενώ και όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές έλαβαν από έναν ασημένιο σταυρό  ως ευλογία.   

Τέλος ο π. Φίλιππος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τη Δημοτική Αρχή και τον Αθλητικό Φορέα του Δήμου Καλαμάτας για την συνδιοργάνωση αυτής της τελετής και ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά να έχουν καλή πρόοδο και να αγωνίζονται πάντα στη ζωή “Με το σταυρό στο χέρι” όπως είπε χαρακτηριστικά.  

Διαβάστε ακόμα